FAQ

1. Mi az a  PVC?
Polivinil-klorid, rövidítve  PVC, ez egy műanyag amelyet használnak az építőiparban, sikeresen helyettesít olyan anyagokat, mint a fa és az acél.
 
2. Milyen típusú PVC ajánlott kültéri burkolatnak?
A fóliázott burkolatok kültéren is használhatók, mert a fólia UV kezelt, és a matt fehéret is lehet használni kültéren.
 
3. A színes burkolatokat lehet használni kültéren?
Igen, a színes burkolatokat lehet használni kültéren is, feltéve, hogy a napfény ne érje a burkolatokat.
 
4. Milyen előnyei vannak a PVC burkolatoknak?
Könnyen telepíthető, könnyen tisztítható, nem igényel karbantartást, ellenállás a nedvességre, dekoratív megjelenés, a tartósság időben, újrahasznosítás lehetősége, gazdaságos termék.
 
5. Hogy lehet telepíteni a burkolatokat?
A burkolatokat egy késsel, vagy egy fűrésszel lehet vágni.
•  A gipszkartonból vagy fából épített falakra vagy mennyezetekre: közvetlenül rájuk szerelni, egymás mellett, szegekkel vagy gipszkartonra használt önmetsző csavarokkal.
•  A falazatból készült falakon (tégla, pórusbeton, glett, vagy vakolás): Felszerelnek F4 pecek tiplivel vagy betonszeggel egy vízszintes 35 cm-re egyenletesen  elosztott sávos rostélyt (2 cm vastag fa léc,  horganyzott acél profilok gipszkartonra stb.)

Vízszintesen szerelt burkolat esetében a rostély függőleges sávokból áll. Felszerelik a profilokat, utána elkezdik a burkolatokat szerelni, ezeket a rostélyhoz fogják szegekkel, gipszkarton csavarokkal, vagy kapcsokkal.

6. Hogyan lehet tisztítani a burkolatokat?
Lehet tisztítani egy nedves ruhával. Ne használjon vegyszereket vagy súrolószert.
 
7. Hol lehet használni a PVC burkolatot?
A gazdaságokban, lakásokban, laboratóriumokban, iskolákban. A PVC burkolatok  helyettesítik a fürdőszobában vagy a konyhában a csempét, lehet létrehozni választófalakat, dekoratív mennyezetek a hálószobában vagy az étkezőben-nappaliban. PVC burkolást használnak az ereszekben is.